MC-lån

Att låna pengar till att köpa en motorcykel är enkelt hos de stora bankerna. Oftast är det möjligt att låna upp till 60 procent utav motorcykelns värde, men det krävs ofta att man får betala drygt 40 procent utav motorcykeln innan köpet.

Som vanligt använder långivaren själva motorcykeln som säkerhet, och då är det viktigt att MC-lån värdet motsvarar motorcykelns värde. Det man måste tänka på mer är att MC:n inte får vara för gammal och att de flesta långivare kräver att du försäkrar motorcykeln innan du får låna pengar för köpet.

MC-handlaren – lånevillkor?

Man vill ju komma över det lånet som är mest fördelsaktigt, och oftast brukar det vara MC-handlarna själva som ger dessa bra och billiga MC-lån – mest för att de vill kunna sälja sina motorcyklar.

Innan du försöker låna pengar så bör du kontrollera allt, typ allt från MC:ns kvalitet till vilka räntor som du skall betala etc. Generellt sett brukar privatpersoner också endast få igenom ett MC-lån om själva motorcykeln är helt ny.

Alla dessa ”speciella villkor” gör att en del personer inte kan köpa sin favorithoj, utan nöjer sig med en normal bil. Anledningen till att det är krångligt att skaffa ett MC-lån har att göra med det faktum att statistiskt sett så är dessa ofta inblandade i olyckor, och som ni själva vet så vill banken inte äga en säkerhet vars värde försvinner lätt vid en olycka.

Olika MC-lån

Som alla potentiella låntagare vet så finns det en massa olika långivare ute på marknaden, och som ett resultat av detta så erbjuder de alla olika villkor och räntor. För att just du skall kunna låna pengar till en förmånlig kostnad.

Det är viktigt att ni jämför alla långivare ordentligt. De billigaste lånen brukar ofta ha en ”hake”, typ att man betalar höga uppläggningsavgifter och höga räntar.

Ansökan

När man vill låna pengar så finns det generellt sett ingen klar gräns för hur mycket du kan låna, utan mycket utav detta bestäms utav din fasta inkomst och hur pass bra kontakt du har med din banktjänsteman.

Och som för de flesta lån så brukar MC-lån kräva att du är myndig, har fast jobb och är kund hos banken. Om banken känner sig osäker på din kreditvärdighet kan de kräva att du har en borgensman med dig för att skriva på låneavtalet. Alla de stora långivare, som de stora bankerna, brukar erbjuda MC-lån.