Snabblån

Vad är snabblån? Jo det är ett lån som går väldigt snabbt att ta, denna typ av lån går ofta under namn som snabblån, internetlån, mobillån eller sms-lån. Fördelen med denna typ av lån är att det alltid finns tillgängligt när du är i behov av pengar.

Lån utan UC

Oftast är detta lån taget utan UC kontroll och allt går så smidigt och enkelt att du kan ha dina pengar på ditt konto inom ett fåtal timmar efter det att du har begärt att få ett snabblån. Tänk dig att du hamnar i en situation där du är i behov av pengar snabbt, du har ingen aning om hur du ska lösa situationen och du har inga vänner eller familj som är villiga att låna ut pengar åt dig, samtidigt är du medveten om att det tär på familjerelationer att låna ut pengar och är kanske inte ens villig att göra detta från början.

Att låna pengar av släkt och vänner är helt enkelt inte ett alternativ. Trots det kanske du är i behov av pengar för att fixa bilen som du är beroende av för att jobba, eller så kanske du är i behov av att betala veterinärräkningen så att ditt älskade husdjur ska bli friskt.

Det kan helt enkelt vara så att du har hamnat i en ekonomisk situation där du inte har råd att betala räkningarna just nu men du vet att du kommer att ha pengar för att göra detta inom ett kort tag.  Du kanske är väl medveten om att det då kan vara för sent och att du kommer att ha en betalningsanmärkning som kan vara väldigt svår att bli av med och sätta käppar i hjulet för dig i framtiden.

Det kan då vara ekonomiskt fördelaktigt att ta ett sms-lån så länge som du är medveten om att du kan betala det inom en snar framtid.

Krav för att få SMS lån

Det finns ofta en del krav på den som vill ta ett sms-lån, dessa är till för att skydda dig och lånegivaren och är en försäkring om att du ska kunna betala tillbaka. Först och främst krävs det att du är minst 18 år gammal för att du ska få ta ett snabblån. Detta är standard för alla långivare även om åldern ibland kan vara satt ännu högre. Därefter brukar man begära en fast månadsinkomst för att man ska få chansen att låna pengar. Oftast krävs det att du har en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Därefter är det vanligt att man begär att du ska vara svensk medborgare och även att du ska ha ett svenskt mobilnummer kopplat till dig.

Om man inte lyckas uppfylla alla de krav som lånegivaren har på de som lånar pengar kan det hända att man blir nekad att få låna. En fördel med sms-lån är dock att det finns så pass många aktörer på marknaden att om man blir nekad av en har man god chans att få ett lån av någon annan.

Se alltid till att du läser regler och villkor innan du lånar.