Mikrolån

Mikrolån, små enkla lån som du tar för att snabbt täcka upp för ett tillfälligt dropp i din ekonomi. Ja, så brukar det heta. Nu för tiden kan man låta upp till 20 000 kronor med den typen av lån som kallas för mikrolån och att låna pengar på det här sättet (via Internet) har verkligen blivit en stor grej.

Hur kommer mikrolån att se ut i framtiden?

Precis som med flesta produkter utvecklas mikrolån över tid, de följer helt enkelt med sin tid. Från början var mikrolån samma sak som smslån de är helt enkelt synonymer. Egentligen är det bättre att kalla låneformen för Internetlån eller snabblån.

Väldigt få kunder tar lån via sms, det normala är ju att man ansöker om ett lån på långivarens webb, sen kan i och för sig bekräftelsen på lånet komma via ett sms, men ansökan sker på Internet.

Vad kostar ett mikrolån?

Mikrolån kan ha en effektiv ränta på så mycket som 1410,33%

Långivarna börjar allt mer gå mot att erbjuda kreditkonton istället för lån i vanlig bemärkelse. De är bekvämare för låntagarna och det är ett modernt sätt att hantera krediter. När du tar en kredit på det här sättet så kan du betala tillbaka den summa du har använt på ditt kreditkonto över en längre period.

Så istället för att betala tillbaka hela beloppet på en gång som man gör med den gamla typen av mikrolån så avbetalar du lånet på t.ex. 12 månader. Då blir det inte lika kännbart att låna 5000 kronor.

Kommer det att bli olagligt att erbjuda mikrolån?

Det surras en hel del i media om att staten vill reglera marknaden på snabblån, det är tveksamt om man kommer att kriminalisera företeelsen. Men man kommer att på olika sätt reglera den för att få större kontroll på den.

Det är trotts allt så att måna människor som inte borde ta ett lån tar snabblån och det hamnar då ofta i en ond spiral där de tar lån från flera kreditgivare för att betala av lån hos andra och sen snurrar det bara på. Har du råkat ut för plötsliga utgifter?

De kommer alltid som en överraskning och ytterst sällan som en bra sådan. Du måste då låna pengar snabbt för att få fram pengar. Kanske måste du låna snabbt för att göra en reparation på din bil eller för att betala en bortglömd räkning som måste betalas direkt.

När man är i behov av att låna pengar snabbt är det tur att smslån och microlån finns. Vi hjälper dig att hitta det smslån/microlån som passar dig allra bäst. Vanligen har snabblån en lånetid på 14 – 90 dagar och beloppet är mellan 500 – 10000 kronor.

Vissa kreditgivare har bestämda lånetider för varje lånebelopp medan andra låter dig bestämma själv.

Att tänka på

När du tar lån är det viktigt att tänka på när pengarna ska vara tillbaka hos lånegivaren. Det är lätt hänt att man slarvar och om man gör det så blir det onödiga extrakostnader och det vill man gärna undvika.

Planera alltid för att betala tillbaka lånet i tid så blir det billigare att låna och du kan utan problem låna fler gånger framöver om det skulle behövas. När lönen kommer så avsätt en del av den för att betala de lån du har så behöver du inte tänka mer på det sen.

Låna pengar snabbt

Ibland behöver man snabbt låna pengar. Kanske har du en faktura du måste betala, eller att kyl/frys måste bytas ut. Då kan det vara bra med ett snabbt lån där du får snabba pengar direkt in på kontot.